Ο ΜΑΓΚΑΣ

Ο ΜΑΓΚΑΣ

Ο ΜΑΓΚΑΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

— ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία Βαγγέλη Πιτσιλού!

Ερμηνεύει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή ο Βασίλης Λέκκας!

Λίγα Λόγια για την Υπόθεση του Έργου

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

— ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

της Πηνελόπης Δέλτα, σε θεατρική διασκευή Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία Βαγγέλη Πιτσιλού!

Ερμηνεύει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή ο Βασίλης Λέκκας!

Λίγα Λόγια για την Υπόθεση του Έργου

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Λίγα Λόγια για την Υπόθεση του Έργου

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους.

Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη, Βαγγέλης Πιτσιλός
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ
Ζωντανά επί σκηνής: Βασίλης Λέκκας
Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου
Διανομή: Βασίλης Χρυσικόπουλος, Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου, Στέφανος Κανακίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Γιάννης Παναγόπουλος
Χορογραφία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Στίχοι: Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Γιαβάρας, Μαρία Λαλιώτη
Σκηνικά/Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμός: Σοφέλπη Στάικου
Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ
Video-art: Γιάννης Ντουσιόπουλος
Αφίσα: Κορίνα Πριμηκυρίου
Social media: DNK POST
Προβολή/Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

— TIP

Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935 και γνώρισε εκατοντάδες επανεκδόσεις μέχρι σήμερα που παραμένει ένα από τα βασικά αναγνώσματα στις παιδικές βιβλιοθήκες.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Με Μια Ματιά

Στον Μάγκα, η Πηνελόπη Δέλτα, επέλεξε να κάνει πρωταγωνιστή έναν σκύλο που αφηγείται την ιστορία του σε πρώτο πρόσωπο, καθώς σκέφτηκε ότι έτσι θα προκαλούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιδιά. Και πραγματικά, παρουσίασε έναν πολυδιάστατο λογοτεχνικό χαρακτήρα, αφελή και πανέξυπνο συνάμα, άτακτο, ατίθασο αλλά και άοκνο μαχητή για την κατανόηση του κόσμου και της φύσης των ανθρώπων.

Με Μια Ματιά

Η Πηνελόπη Δέλτα συνδέθηκε με το κίνημα των δημοτικιστών, γράφοντας στην καθημερινή, άμεση γλώσσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μητέρα της δεν δέχτηκε να διαβάσει τα βιβλία της, παρά την τεράστια επιτυχία τους, λόγω της δημοτικής γλώσσας. Στον «Μάγκα» επέλεξε να κάνει πρωταγωνιστή έναν σκύλο που αφηγείται την ιστορία του σε πρώτο πρόσωπο, καθώς σκέφτηκε ότι έτσι θα προκαλούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιδιά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Κυριακή: 12€

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία / ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (στα τηλέφωνα 210 66 16877 & 6934146156 ή στο email info@kidstheater.gr)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Hμέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Κυριακή 12:00
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ